menu close menu

Istoria Manichiurii

Dupa cum se spune ca ochii sunt oglinda sufletului, la fel si mainile reprezinta oglinda trupului. Gestul mainilor si felul cum arata ele transmit mesaje graitoare care sunt dincolo de cuvinte. Mainile vor arata despre persoana lucruri nespuse dar evidente in acelasi timp.

Daca doresti sa afli mai multe detalii despre o persoana... priveste-i mainile si unghiile care vor fi un indiciu de baza. In primul rand daca ea este: ingrijita, bolnava, preocupata de aspect si santate, varsta pe care o are, pana chiar si ocupatia ei.... daca este feminina, conformista sau busness woman.

Inca din antichitate unghiile fac parte din imaginea omului si sant cele mai importante accesorii si anume bijuteria cea mai de pret al femeii ce trebuie sa fie in completa armonie cu machiajul, evenimentul potrivit chiar si cu forul ei intim.

Egipt

In Egipt au fost descoperite gravuri in mormintele faraonilor unde erau infatisate aspecteclare in care se practica manichiura inca de pe atunci. Egiptenii, atata femeile cat si barbatii, purtau unghiile pictatecu culori de henna si radacina de alkanna, obtinute din pigmenti naturali.

In antichitate anumite culori si lungimea indicau statutul social al unei persoane. Faraonii de exemplu purtau o anumita culoare unica obtinuta din combinatii de culori care era specifica doar rangului lor. Cleopatra purta unghiilede culoare ruginie(rubinie)obtinuta dintr un amestec de henna si praf de aur. Nefertiti mama vitrega al lui Tutankhamon,purta unghiile pictate cu (rosu pur) Rouge Noir, culoarea sangelui uscat obtinut din mii de petale de trandafiri reduse prin fierbere.

In acele vremuri femeile respectau cu multa strictete culoarea folosita pe unghii, pana chiar si lungimea lor. Culorile si lungimea unghiilorerau impuse cu strictete in functie de statutul social. De exemplu culorile rosu aprins, ruginiu, rubiniu erau culorile regalitatii apanajul (avantajul) claselor sociale superioare. Doar acestea avea dreptul sa poarte unghiile lungi. Clasele de rand aveau dreptul sa poarte doar unghiile scurte si culori pastelate cum ar fi alb si roz, culori obtinute tot din pigmenti naturali cum ar fi petalele de orhidee. Exista atata strictete in acele vremuri incat se recurgea chiar la masuri extreme cum ar fi executarea publica in caz ca nu respectau aceste reguli.

Cinezii

Prima oja de unghii a fost realizata de chinezi din amestecuri naturale cum ar fi: ceara de albine, albus de ou, gelatina (guma arabica) si pigmenti naturali din petale de trandafiri si orhidee.

Inkasii

Inca de pe vremea inkasiloranul 1500 i.e.n. exista arta manichiurii ei isi decorau unghiile cu imagini acvile.

Roma Antica

In Roma antica exista chiar o adevarata industrie a produselor cosmetice obtinute prin diferite tehnici si metode. Culoarea rosie era o culoare extrem de cautata, obtinuta prin strivirea unor insect uscate ce proveneau din India. Chiar si barbatii din Roma antica isi pictau unghiile si buzele inainte de a merge la lupta, obicei imprumutata de la egipteni.

In perioada renascentista aristocratia europeana descopera metoda ingenioasa de impodobire a corpului si a lacului de unghii. Cu trecerea anilor, aceste diferente au disparut, astfel in zilele noastre fiecare femeie are dreptul si libertateasa si picteze unghiile dupa bunul ei plac fara a se mai tine cont de diferente dintre clasele sociale. Barierele impuse au disparut complet dintre clasele sociale, asadar lacul de unghiia devnit disponibil pentru fiecare femeie pentru orice ocazie.

De-a lungul anilor totusi s-a tinut cont de anumitetendinte (curente) ce se nasc,dispar si reapar din nou. Astfel forma, lungimea si colorarea unghiilor s a tot schimbat pe parcursul anilor, incepand de la forma de migdala ascutita la cea ovala sau patrata pana la cea de migdala ruseasca. S a tinut cont si de culorile folosite, incepand de la rosu intens care era culoarea regalitatii, de a lungul timpuluia avut intotdeauna un impact enorm. Rouge Noir (Vamp de la Channel), nuanta atribuita reginei Nefertiti ce imita culoarea sangelui uscat. Trecand de la nuantele de rosu rubiniu si intens la culorile pastelate (nude) cu aspect cat mai natural. De asemenea preaiubita manichiura french asociata cu stilul office a fost si va ramane intotdeauna un trend potrivit pentru orice ocazie.

Istoria Ojei

In anul 1932 a fost scoasa la vanzare prima oja de unghii Revlon al comapniei CHARLES REVSON, litera V s a transformat ulterioe in L astfel devenind Reblon. OJA-in continuare asortata cu rujul potrivit poate sa faca orice femeie sa se simta eleganta si stralucitoare. Oja a devenit un element preluat si de barbati din lumea romana care mergeau in razboi pana la cei excentrici din zilele noastre,insa sfera se extinde tot mai mult in randurile domnilor cu functii importante sau busness mani care au nevoie de o imagine impecabila a unghiilor.

Despre Noi

Promotie

  • 25% Reducere Pentru Studenti
  • Pentru 2 Recomandari Beneficiati De O Manichiura Gratuita

Contact

Email: contact@katinca.ro
Telefone: 0757-946-953